úterý 22. září 2015

Konec Světa - Nový Začátek





Dnes je předvečer Jom Kipur, což je den, který definitivně rozhodne o našem osudu v příštím roce. O zdraví, financích, nemocech, životu nebo smrti. Jestli život, tak jaký a jestli smrt, tak jakým způsobem.

Před pár dny jsme se dostali do roku 5776, který je počítám ode dne stvoření světa. Židovský kalendář dává všechny významné datumy do přesné časové roviny za pomoci kombinace slunečního a lunárního kalendáře.

Tím pádem jsou židovské datumy naprosto přesné. Chci tím říci, že když jsme oslavili rok 5776, bylo to přesně po 5776 letech ode dne, kdy byl stvořen první člověk - Adam. 
Když Eva utrhla jablko ze zakázaného stromu poznání, byli jsme vyhnáni ze zahrady Eden a dostali jsme od Boha tresty, které máme dodnes. Je to například krátký život, dlouhé těhotenství, těžký porod, těžká práce pro výdělek a jídlo apod. Svět byl stvořen na 7 tisíc let. Ale tisíc let je u Boha jako 1 den. Z toho si můžeme všimnout symboliky sedmého dne odpočinku, tedy Šabatu. V judaismu je prvním dnem týdne neděle a sedmým sobota od slova "sabat". Sedmé tisíciletí bude pro nás odměnou ještě větší, než dnešní Šabat, který je pro nás největším duchovním požitkem a odpoutáním se od dnešního přetechnizovaného světa. Jíme jen ta nejlepší jídla, celý den se zabýváme Tórou a modlitbami. Šabaty jsou pro nás nyní jako ochutnávka příštího světa a proto se sedmé tisíciletí nazývá "věčný den Šabat". Podle Kabaly má být po příchodu Mašiach minimálně 200 let, kdy budeme žít v takovém světě jako před prvním hříchem. Z toho plyne, že právě nyní se nacházíme v době, kdy má přijít vykoupení. Šabat totiž také vždy začíná chvilku před západem Slunce a né až se setměním. Teď je časově "pátek odpoledne". Mašiach už klepe na dveře a zbývá opravdu velice krátká chvíle do vykoupení.

Po příchodu Mašiach bude přítomnost Boha zcela zjevena, nebudou žádné nemoci, problémy, války, hlad, nenávist, závist a budeme se zabývat jen učením Tóry a jejími skrytými částmi, které jsou nyní známy jen pro nejspravedlivější. Bůh nám otevře oči a zaktivuje celý mozek, protože nyní používáme pouhá 2% z celkové kapacity! To nám umožní cítit, vidět a konat nyní neuvěřitelné věci. Kabala nám do detailů vysvětluje, jak je svět tvořen, jaké má stupně a sféry a jak se do takových míst dostat.

Ale jediná cesta je, dělat to, co po nás Bůh chce. Je to jako kdyby malé děti přesně věděly, co po nich jejich rodiče chtějí. Jako kdyby rozuměly a nebo se se alespoň snažily pochopit dospělé uvažování a výsledky svých činů. To, že něco je nebezpečné, nezdravé nebo špatné. My se teď snažíme jako ty děti, snažíme se pochopit Boha a dělat to, co po nás chce. On je náš Otec, který nás stvořil a nechce, aby nám bylo špatně a proto nám dal pravidla, podle kterých chce, abychom se řídili - dal nám Tóru. Dal nám tím návod na svět, protože i jako nejnovější moderní přístroje potřebují návod k použití, tak i tento svět ho má, protože jinak ho můžeme špatným zacházením "rozbít", k čemuž bohužel už v této generaci dochází a to hlavně porušováním základních 7 Noachidských přikázání

Je psáno, že Bůh před stvořením tohoto světa tvořil a zbořil mnoho předchozích světů. A tento svět, který nyní známe, je plný mnoha tajností, at' už jsou materiální nebo duchovní. Dnes neexistuje ani jeden vědec, který by byl schopen vytvořit něco z ničeho. Ale Bůh stvořil tento svět z úplného nic jen za pomocí slov. Dal nám život a prostředí pro žití i s návodem (Tórou/Starým zákonem), který zůstal neměnným po stovky generací. Návod, který nás správným používáním dovede až ke dni konce světa s tím, že ho přežijeme! Ale konec je i nový začátek, je to nový začátek věčného Šabatu a nekonečné nádhery! Bude to doba, kdy náš chrám bude opět stát a bude krásnější než kdy dříve. Máme to jedinečné štěstí, že právě my můžeme být součástí nového světa, protože na příchod Mašiach a vykoupení čekalo mnoho generací před námi. 

Ale je na každém, aby se upřímně zamyslel a aby zvážil své činy. Protože, jestli nesplňujete minimálně 7 základních přikázání a nebo jako Židé 613, tak pro nás konec bude koncem opravdovým... Už velice, ale velice brzo nastane konečný soudný den. Den, co už si nikdo nebude moct hrát na něco, co není. Den, kdy materiální statky, které mnohé lidi činí "lepšími", než doopravdy jsou budou naprosto k ničemu. Boha totiž nezajímá jestli máte nové auto nebo luxusní kabelku, zajímá ho, jestli jste dodržovali jeho příkazy. Všechny činy, lži, pomluvy, podvody vyjdou najevo a všem velkým křivdám a nespravedlivostem bude jednou pro vždy konec! Za jeden jediný den se vše změní.... 

Díky Kabale víme mnoho, ale největší vodítka nám dali už naši proroci, kteří předpověděli přesný den. I samotné nebe nám dává znamení - poloha hvězd, Měsíce, Slunce... Dokonce už i nežidovští vědci a jiná náboženství se odkazují na židovské svátky, proroctví a Starý zákon. Všichni už tuší, že se má něco stát. Ale já vás rozhodně nechci strašit, ale chci vám dát světlo a naději! Naději, že dny, kdy bude všechno spravedlivé už se blíží. Takže pokud chcete být součástí nového světa, je třeba udělat rychlý restart, udělat OPRAVDOVÁ Tšuva a být doopravdy lepším člověkem a ne jen na oko pro lidi. Protože HaShem vidí vše a je ve všem. On slyší, když k němu promlouváme a opravdu rád uslyší, když zapomeneme na své ego a přijdeme k němu s upřímnou omluvou. Zapomeňte na ironii, která je tak typická pro český národ, protože i ten, kdo se bude vysmívat tomuhle článku, tak je už na tak nízké úrovni, že on součástí příštího světa rozhodně nebude. Zkuste si najít vzor, někoho, kdo je opravdu dobrý, nepomlouvá, nelže, zkuste být jako on a pokuste se ještě naskočit do rozjetého vlaku s cílovou stanicí "Nový svět"!


Autor článku: Jair Jirmijahu Jerochim








2 komentáře:

  1. Dobrý deň,
    Chcel by som sa vyjadriť k presnosti židovského kalendára, myslím si že je nepresný lebo tam nie sú započítané roky Babylonského zajatia.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Shalom, děkuji za reakci na článek. Židovský kalendář je podle Tóry, která nám popisuje přesně všechny generace od tvoření světa, přes období Babylónu, naše praotce, dobu exilu v Egyptě, vykoupení, příchod národu Izrael do země Izrael až do dnešního dne. Myslím, že neexistuje lepší kniha, která má až tak dobré datování událostí, jež sahá až 5776let zpět. Jasné je, že židovský kalendář je hodně hluboký a to z toho hlediska, že ho může vytvořit jen ten, kdo má dost vědomostí a informací o tom, jak ho vytvořit. Právě Bůh ve druhé knize Moše, když nám vysvětluje, jak bude vypoadat náš rok a kalendář říká, že tohle bude naše moudrost a znalost, kterou nebudou mít ostatní národy. Náš kalendář je ten nejpřesnější ze všech existujících a o tom nepochybují ani křesťané a ani muslimové. Např. podle našeho kalendáře náš Nový rok nikdy nemůže vycházet na neděli, středu nebo pátek a svátek Pesach nikdy nevyjde na pondělí, středu nebo pátek adt atd. Ten, kdo chce tvořit židovský kalendář musí znát dobře Talmud a Mišnajot a pak teprve může náš kalendář chápat. Tomu neporozumí vědci, ani jiní gojští "odborníci", kteří nemají znalosti Tóry, Mišny, Talmudu, Rišonim a Achronim. Náš kalendář nepočítá jen roky, měsíce a dny, ale i sedmý rok Šmity a jubilejní roky, které dodnes dodržujeme. Nebojte se, žádné období neschází a to, že se nacházíme v roce 5776 od stvoření světa je fakt, který je bez diskuze. Nashledanou a světlo všude.

      Vymazat

Těším se na vaše dotazy a komentáře. Jediné, o co vás žádám, je slušnost. Váš Jair