neděle 9. srpna 2015

Rodina



V tomto článku se budeme bavit o hodnotách, které má jenom rodina. Většina z nás rodinu má, ale ne každý ji má v ideálním stavu. Co mi donutilo napsat zrovna o tom? Procestoval jsem mnoho zemí a vyrůstal jsem v židovské rodině. Vidím, jak to funguje v jinde na světě a došlo mi, že vlastně v celé Americe nebo Anglii je to mnohem lepší než v ČR a chtěl jsem zjistit, proč tomu tak je... 

Co pro vás znamená rodina? 
Když se různí filosofové a profesoři sociálních věd snaží vykládat, co je to rodina, tak je vidět, že rodina vždy existovala a neexistuje generace, ve které rodina nebyla. Nás užší rodinný kruh je tvořen odjakživa minimálně jedním otcem a jednou matkou, kteří mají společné děti a ti jsou pokrevní sourozenci. K tomu můžeme přidat širší rodinu jako jsou prarodiče, teta, strýc, bratranci, sestřenice a další blízcí příbuzní, kteří jsou také naše rodina. Rodina vždy znamená jistotu a finanční zázemí. Rodina vždy byla otec a matka, kteří se starali o své děti. Máma se zabývala hlavně výchovou, starala se o domácnost. V posledních generacích chodí i pracovat. Otec byl ten, co přinesl domu peníze, vychoval děti, učil je, případně se postaral o to, aby měli učitele, který jim dá vědomosti. Od té chvíle, kdy založili rodinu, se začali starat o své děti až do konce života tím, že pro ně sbírali majetek, pozemky, postavili domy nebo šetřili peníze.
Možná to, co čtete, některým z vás připadá nenormální a neznámé, ale možná vás překvapí, že i v dnešní době, teď v tuto chvíli v USA, Argentině, Austrálii, Kanadě, Itálii, Španělsku, Anglii, Izraeli, Švýcarsku, Francii atd. to takhle funguje. (Samozřejmě kromě vyjímečných případů.) Vy z vás, kteří se často díváte na americké filmy a zároveň na ty české, vidíte obrovské rozdíly v morálce. Ve většině amerických filmech uvidíte jako základ dobrou rodinu, která společně žije a funguje a je mi jasné, že to je na celý život. Jejich děti vědí, kdo jsou jejich rodiče a největší strach pro dítě je, když slyší, že jeho spolužák má rodiče, kteří se rozvádí a je to pro něj obrovské trauma, protože miluje oba dva a je zvyklý na to, že má tátu i mámu, se kterými žije a může se na ně spolehnout. Já jsem na těch místech byl, takže vám mohu říct, že to není jen film. Navíc i tyto filmy se zakládají na skutečné předloze.
Proč myslíte, že to takhle je? Jde o základní výchovu a morálku. Rodina je vždy na prvním místě. Lidé jsou pro rodinu ochotni udělat cokoliv, aby fungovala i přes různé problémy. Upřímně, vy, kteří máte rozvedené rodiče, zkuste zjistit, co bylo důvodem pro rozvod. Většina případů v Česku není kvůli něčemu mimořádnému, ale probíhá to takto: 

1) Muž či žena nevěří, že existuje Bůh, který všechno vidí a chovají se podle přísloví "Co oči nevidí, srdce nebolí". To znamená, uděláme všechno, co chceme, budeme krást, zahýbat, lhát a dokud na to někdo nepřijde, tak se to jakoby nestalo. Ale to, že to viděl jediný Bůh, (nehledě na to, že to vidí anděléduchové a další negativní duchovní síly, které jsou tvořeny právě těmito hříchy), na to už nemyslí. Ale nakonec se vždy všechno provalí a pak už je pozdě. 

2) V ČR úroveň úchylností, touha krást, touha po hodně sexu a extrémní zabývání se pornem patří mezi normální. Reklamy na sexuální služby jsou i na ulici nebo v novinách a může je vidět každé malé dítě. Počet privátů a night clubů je obrovský po celém Česku a bohužel Praha už je známá jako město pro erotickou dovolenou. 

3) To všechno, co jsem psal v bodu 1) a 2) vede k tomu, že lidé, kteří jsou nevěřící a jsou nemorální už od děctví potřebují osobní fyzické uspokojení, které je pro ně na prvním místě. 
V Čechách je víc obchodů než lidé dokážou navštívit. Obchody v poslední době jen krachují, ale postavili je, protože věděli, že česká povaha je nakupování bez mozku. Celá naše země se zabývá dluhy, které má kvůli tomu, že někdo něco chtěl hned teď. Často i takové věci, které lidé v ostatních zemích, i když na to mají, nepotřebují a nemusí někomu dokazovat, "že na to mají". Jsou to pro ně vyhozené peníze, které by raději investovali do své rodiny, na vzdělání svých dětí a hezký život. Kupují normální auta, která jim budou spolehlivě sloužit a nepotřebují nové extravagatní nablýskané modely, které jsou jen začátkem problémů a na které muži v Čechách balí tupé holky. Tato auta z minulé dekády stojí dnes v bazarech a většina z nich byla prodána do Ruska pro mafiány, kteří se potřebují také chlubit. Moje informace jsou skutečností a proto, než budete něco reagovat, tak si nejdříve zjistěte dost informací, jak to opravdu na světě funguje. Turisté, kteří navštíví jenom centrum Prahy, mají falešnou představu, že jsme velmi bohatá země a diví se, jak je možné, že jsou u nás tak luxusní auta, která u nich jen těžko najdete. Jakto, že je u nás tolik obchodů a přitom jsme tak malé město? Sami víte, že na to většina Čechů nemá a to, co má, tak je z půjček, které nemají ani šanci zaplatit. Částečně za tím stojí i to, že po pádu komunismu nebylo nic a najednou si všichni chtěli vynahradit léta, kdy nic neměli, trochu se z toho zbláznili a vytvořili si nereálný obraz o ekonomickém světě a tím, jak nemají víru, tak i morálně spadli dolů. Dnes je mnohem více lidí v depresi, než kdy dříve a každý druhý je nešťastný. Hlavní důvod je závist a to, že už nevědí, čím se uspokojit, jelikož je jejich zvykem se uspokojit pouze materiálně a to nikdy nemůže dlouho vydržet. Stejně jak musíte každý den znova jíst, stejně jak zdravé páry musí mít pravidelně styk, tak jde o fyzično, které je třeba zopakovat. Jenomže takový život nikdo nemůže zaplatit a nebude pak nikdy doopravdy šťastný. Jde o falešnou, chvilkovou radost.

4) A teď o rozvodech... Dejte si dohromady všechny informace, co jste doteď četli a pochopíte, že:

A) I muži i ženy v ČR hledají rychlé uspokojení a protože jsou nastaveni na fyzické uspokojení, tak musí stále hledat něco nového a vede to k tomu, že vztah začne být časem nudný. Nikdy v něm totiž nebyl dostatek opravdové duchovní lásky, ale spíš šlo jen o fyzickou rozkoš a uspokojení. U žen jde často o materiální věci, které jí její partner poskytne. Ve vyspělých zemích, kde je rodina v pořádku žena nehledá partnera podle toho, jaké má auto nebo kolik má peněz na účtě, protože ví, že i nejbohatší lidé mohou krachnout a i ti nejchudší se mohou stát milionáři a stejně jim jde hlavně o to, aby měli život plný harmonie, lásky a pochopení. Taková láska, ať se stane cokoliv, tak na světě budou jeden pro druhého až do smrti. Je mnoho případů, kdy jeden z nich onemocní a nikdy je nenapadne se kvůli tomu rozvést, naopak jim to zlomí srdce a snaží se najít za každou cenu způsob, jak druhému pomoci. 

B) "Co oči nevidí, srdce nebolí" a uspokojení je u nemorálních lidí na prvním místě a právě tam začínají podvody. A teď už je vám jasné, proč někteří nemají problém tajně zahybat a dokonce to berou jako něco, čím byse měli pochlubit kamarádům. 

A nyní mě zajímá, jaký byl důvod, který vedl k rozvodu v případě vašem, vašich rodičů nebo známých. Určitě najdeme kořen problému v něčem, co už tady padlo....

ALE tam, kde je víra v Boha, tam, kde lidé nejsou vychováni jako egoisté, tam kde nejsou zvířata důležitější než vlastní děti (paradoxně), tak se tyhle věci vůbec nemusí stát a rodiče dávají svým dětem pocit bezpečí a děti jim to oplatí opravdovou láskou. Rodiče vždy vědí, že se na své děti mohou spolehnout a mohou v klidu zestárnout, protože je jim jasné, že rodina spolu drží až do smrti. Děti vědí, že se vždy mají kam vrátit a rodiče je s láskou přivítají. 

Jeden z důvodů, proč národ Izrael, národ který není velký, ale trpěl největším možným počtem válek, největším počtem pogromů, vyhnání ze země, antisemitismem, je, že vždy drželi spolu a rodina je dodnes základ bezpečí. Bratři a sestry jsou nejlepší kamarádi. Rodiče i prarodiče mají neustále zájem a starost o své potomky a žijí jen pro ně. A naopak děti se starají o své starší příbuzné. Když má někdo radost, všichni se radují spolu s ním. Když má někdo smutek, všichni jsou smutní s ním. Když je někdo nemocný nebo potřebuje pomoct, celá rodina pomáhá. V této rodině není auto něco na chlubení, ale pouze stroj, který má ulehčit život a který si do hrobu nevezmou. 

Věřím, že vy - nová generace, také toužíte po rodině, která má vysoké hodnoty, morální zásady, lásku, harmonii a i když sem tam se někdo pohádá, vždycky je to jen hloupost a za 10 minut vše pokračuje jako před tím.

Tipy pro lepší rodinu:
1) Vychovejte své děti tak, aby věděli, že i když je nevidí policie nebo rodiče, tak nad námi je někdo mnohem vyšší, který vidí všechno.
2) Zkuste se zabývat s věcmi, které vám uspokojí mozek a duši, než jen tělo. Může to být hezké čtení, umění, hudba (nejen populární)... A zkuste si navzájem dělat malé radosti každý den.
3) Nechodťe spát nikdy, než popřejete své rodině, se kterou žijete, srdečně dobrou noc. 
4) Zkuste vidět, jaké zázraky se stanou, když ve své rodině budete šířit radost a nejen závist a hádky.
5) Nezapomeňte se vždy hned omluvit za něco, co jste udělali špatně. Pýcha je kořen všeho zla, protože tam, kde je pýcha, není místo pro Boha a tam, kde je Bůh, je i mír a "mír" je jedno ze jmen Boha - "Shalom".
6) Vždy děkujte i za maličkosti, které už vám možná připadají jako samozřejmost. A to jak děti rodičům, tak rodiče dětem. 
7) Zkuste omezit přehnanou přetechnizovanost, která zabije opravdovou komunikaci a zároveň přinese hodně vulgarity. A dejte pozor na to, na co se díváte vy i vaše děti. Často ve filmech člověk dostane inspiraci, jak se chovat hnusně.
8) Vždy mějte na paměti, že až budete jednou staří, nejbližší co máte je vaše rodina a kamarádi nemusí být navždy. Ale rodina je jedna krev a jedno tělo. Spojená rodina je požehnání na všechno. 

A naučte se, jak v budoucnosti najít partnera podle jeho osobnosti a nikdy ne jen podle vzhledu a finančního stavu! Protože budete žít s ním a nejen jeho autem a peněženkou.


Přeji všem opravdový veselý život bez trápení!

Autor článku: Jair Jirmijahu Jerochim

Žádné komentáře:

Okomentovat

Těším se na vaše dotazy a komentáře. Jediné, o co vás žádám, je slušnost. Váš Jair